Sexpon suosittu seksuaalineuvontapalvelu avautuu jälleen tammikuussa – tietoa saatavilla myös lomien aikaan

Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä palveleva maksuton nettineuvonta on jäänyt lomalle ja avautuu jälleen 7.1. Neuvontapalveluiden sivut tarjoavat kattavasti tietoa seksuaalisuudesta myös palvelun ollessa tauolla. Sivuilta on luettavissa lukuisia kysymys-vastauspareja sekä tietoartikkeleita.

Neuvontatapaamisten määrässä on vuonna 2018 ollut huomattavaa kasvua. Ajanvarauksen kautta tulleet asiakasyhteydenotot ovat lisääntyneet siinä määrin, että palvelu on ajoittain ruuhkautunut. Kaikkiaan neuvonta-asemalla on vuoden aikana ollut asiakaskontakteja noin 1500.

Sexpon neuvontapalvelut tarjoavat turvallisen paikan keskustella ammattilaisten kanssa seksuaalisuudesta ja seksistä. Monella Sexpon asiakkaalla on ollut kokemus, että seksuaalisuudesta ei ole voinut luontevasti keskustella kaikissa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Seksuaalisuuden huomiotta jättäminen voi hankaloittaa elämäntilanteen kokonaisvaltaista hahmottamista ja avun saamista.

”Olemme valtavan iloisia siitä, että ihmiset löytävät meidät ja rohkaistuvat ottamaan yhteyttä aroissakin seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kannustamme jatkossakin yhteydenottoon mahdollisimman matalalla kynnyksellä”, kertovat Sexpon vastaavat neuvojat Maria Vihlman ja Oona Turunen.

Tuleva vuosi on Sexpon 50-vuotisjuhlavuosi, jolloin juhlistetaan myös seksuaalineuvonta-asemaa. Vuosi tuo tullessaan asiakaspalautteeseen perustuvia uudistuksia palveluihin, mikä mahdollistaa oikea-aikaisen ja tarpeenmukaisen avun yhä useammalle neuvoa kaipaavalle. Uudistuksista tiedotetaan lisää vuodenvaihteen jälkeen. 

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Järjestämme koulutuksia seksologian aihepiireissä, tarjoamme terapia- ja työnohjauspalveluita sekä ylläpidämme seksuaalineuvonta-asemaa. Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *